Traktaties groep 2

Traktaties groep 2

Jarig en.. trakteren!
Traktaties groep 2Hoera, het is tijd om te trakteren! Waar dat in groep 1 soms nog heel spannend is, valt dat in groep twee vaak reuze mee. Kinderen van die leeftijd genieten vaak heel erg van de aandacht en ook de traktaties mogen dan best heel speciaal zijn, door ze bijvoorbeeld gezellig samen met je kind in elkaar te knutselen. Natuurlijk hoeft dit niet te ingewikkeld te zijn. Daarom volgen hieronder een paar stap-voor-stap uitgelegde ideeën voor simpele, vrolijke en lekkere traktaties in groep 2 (traktaties groep 2).

Wanneer je overigens een kant-en klare traktatie wilt bestellen dan kan je op één van de blauwe links klikken voor meer informatie. Indien je uitdeelzakjes (traktatie zakjes) nodig hebt dan kan je ook bij dit bedrijf de zakjes bestellen. Veel plezier met het maken of het kopen van leuke traktaties groep 2.

Bekijk hier de leukste traktaties voor groep 2 en zakjes >>

Traktaties groep 2, enkele leuke tips:

Krokodil maken als traktatie.

Op veel scholen geven leerkrachten de voorkeur aan gezonde traktaties. Dit om het eten van groente en fruit te bevorderen. Maar gezond hoeft niet saai te zijn.
Een altijd geslaagde gezonde traktatie is bijvoorbeeld de krokodil.

Benodigdheden:

 • 1 komkommer
  satéstokjes
  Blokjes kaas, cherrytomaatjes, druiven (of ander fruit in stukjes gesneden
 • 2 rozijnen
  een klein worteltje, over de lengte doorgesneden

Zo maak je het:

 • Stap 1: Maak voor ieder kind een satéprikker met daaraan een druif, blokje kaas en cherrytomaatje. Zorg dat de volgorde overal hetzelfde is.
 • Stap 2: Snijd van de dunne kant van de komkommer een stuk af van zo’n 8 centimeter. Deze snijd je vervolgens over de lengte in 4 stukken. Dit worden de poten.
 • Stap 3: Snijd de dikke kant van de komkommer zo’n 10 á 12 cm open. Trek de bovenkant en onderkant los van elkaar en leg hier de wortel tussen. Dit is de bek met de tong erin. Om tanden te maken haal je voorzichtig boven en onder de snee de schil weg in de vorm van driehoekjes.
 • Stap 4: Prik voor de ogen een tweemaal een satéprikker met daaraan een druif en erop de rozijn boven de bek in de krokodil.
 • Stap 5: maak de poten vast aan de krokodil met satésprikkers.
 • Stap 6: Prik alle prikkers met kaas, druiven en tomaatjes in het lijf van de krokodil. Je krokodil is nu klaar.

Veel plezier met het uitdelen van leuke traktaties groep 2! Zelf een traktatie toevoegen aan deze pagina? Dat kan! Stuur ons een e-mail naar tips@traktaties.nl.

Bekijk hier de groep 2 traktaties en leuke uitdeelzakjes >>

Meer informatie over traktaties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *