Traktatie voor school

Traktatie voor school

Traktatie voor school nodig? Wat is leuk om te maken of kant- en klaar te kopen?
Traktatie voor school‘Hoera, er is er één jarig en dat ben jij!’ De welbekende zangerige zinnen van het verjaardagsfeestlied is ieder kind op de basisschool toegezongen. Na het zingen was het tijd voor het echte feestelijke moment: de school traktatie. Niet alleen in de klas deelde je een heerlijke traktatie uit, maar je mocht langs al je juffen en meesters om het lekkers uit te delen. Heel de school wist dat jij jarig was en vierde het grote feest mee! Kom hieronder meer te weten over een traktatie voor school.

Bekijk hier de leukste traktaties voor school en zakjes >>

Traktatie voor school:

Schooltraktaties bestaan vaak uit kant en klare traktaties zoals zakken chips, kleine zakjes snoep of chocolade repen. Echter is het in deze tijd waarin bewustzijn over gezond leven en gezond eten steeds belangrijker wordt normaler om gezonde traktaties uit te delen. Geen suikerbommen meer of snoepgoed volgepropt met e-nummers, maar gewoon verse traktaties.

Het vriendelijke fruitspookje voor school als traktatie

Fruit is een fantastisch alternatief voor de ongezonde schooltraktaties. Een fruitspookje is grappig, creatief, lekker en ook nog eens ontzettend simpel om te maken. Het enige wat je nodig hebt is als volgt: 30 kleine appels of mandarijnen, 30 satéprikkers. 30 grote, witte, papieren servetten, gekleurd cadeaulint. eventueel naamkaartjes. zwarte viltstift en ½ rode of witte kool en folie.
Klinkt als een hoop ingrediënten, maar de gebruiksaanwijzing is eenvoudig:

 • Was de appels doorgrondig en droog ze daarna goed af.
 • Bevestig de appels (of mandarijnen) aan een satéprikker in de appels en wikkel er volgens een wit servet omheen. Dit servet moet wel uitgevouwen zijn.
 • Maak het servet aan de onderkant van het fruit vast met cadeaulint.
 • Voor de leukigheid kun je er naamkaartjes aan hangen met de namen en leeftijden van de kinderen.
 • Teken met een zwarte viltstift twee oogjes op het servet.
 • Verpak de halve kool in de folie en steek de spookjes er in.
 • Griezelig eetsmakelijk! Brrrr….

Hieronder zijn enkele thematische traktaties voor school terug te vinden. Het zou leuk zijn om hier leuke traktaties voor te bedenken. Heb je wel eens een traktatie gemaakt omtrent de onderstaande onderwerpen? Stuur dan jouw traktatie in naar info@traktaties.nl.

 1. Traktatie voor school groep 2
 2. Traktatie voor school groep 7
 3. Traktatie voor school kerst
 4. Traktatie voor school 7 jaar
 5. Traktatie voor school pinguin

Enkele andere pagina’s met traktaties zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *