Traktatie maken

Traktatie maken

Een traktatie maken? Wat is er allemaal mogelijk als je zelf een traktatie wilt gaan maken?
Traktatie makenEen fijne gebeurtenis vieren doe je meestal met anderen. Traktaties betekent lekkernijen uitdelen en daarmee anderen deelgenoot maken van je vreugde. Het is altijd fijn om iets leuks te krijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat je iets memorabel of origineels meegeeft? Kom hieronder meer te weten over een traktatie maken, ook heb je de mogelijkheid om een leuke tip toe te voegen aan deze pagina, een leuke traktatie die je bijvoorbeeld zelf wel eens gemaakt hebt en wat echt een aanrader is om te maken. Een traktatie maken is nog nooit zo makkelijk geweest, bekijk hieronder enkele leuke tips en voeg ook een leuke traktatie toe op onze website.

Bekijk hier meer over traktaties en zakjes >>

Traktatie maken:

Zelf maken van een traktatie?

De meest originele traktaties zijn de zelfgemaakte traktaties. Hier heb je tijd en energie aan besteedt, er is dus moeite voor gedaan. Iets dat de ander zeker zal waarderen. Ook kun je zodoende een traktatie persoonlijker maken. Je hoeft geen creatief genie te zijn om zelf aan de slag te gaan. Vaak zijn de simpelste ideeën al voldoende om een leuke traktatie te realiseren. Traktaties.nl zet er enkele op een rij.

  • De cupcake cactus.
    Een cupcake zelf maken – al dan niet met gezonde ingrediënten – is uiteraard de moeite waard, maar met minder tijd kun je deze ook bij de bakker verkrijgen. Neem groen papier of karton en koop lolly’s met een groene wikkel of verpakking. Knip uit het groene papier ovale vormen en plak deze tegen het stokje van de lolly. Plaats de lolly in de cupcake en je hebt een heuse cactus. Overigens kun je ook met lolly’s met een andere kleur aan de slag. Zelfs met geel of paars papier kun je mooie bloemen maken, waarbij de lolly als bloemknop dient.
  • De UFO.
    Een eierkoek is prettig materiaal, omdat de oppervlakte zich uitermate goed leent om ander snoepgoed in vast te zetten. Je kunt gekleurde M&M’s in de rand van de koek drukken. In het midden bevestig je een chocolade koekje. Zo heb je een UFO gemaakt. Echter zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je met hagelslag en boter een cijfer erop zetten of zelfs visvormen uit de koek knippen.
  • De gelukskoker.
    Je kleinigheidje of cadeau kun je origineel verpakken. Je neemt een kartonnen toiletrolletje. Je stopt het cadeautje erin en plakt de buitenkanten met de randen tegen elkaar. Zo krijgt de rol een vorm met spitse buitenkanten. Nu kun je kiezen voor een kleurrijke verpakking om over de rol te plakken, maar je kunt ook zelf aan de slag met stiften of verf. Het is leuk om naast een klein cadeautje ook een persoonlijke positieve boodschap of wens in de koker te stoppen. Zo wordt het echt een gelukskoker.

Zelf gemaakte traktatie toevoegen?

Heb je zelf wel eens een leuke traktatie gemaakt en wil je die toevoegen aan deze website? Dat kan! Stuur jouw traktatie in door te sturen naar info@traktaties.nl. Ook kan je hieronder het formulier invullen, na controle zal jouw traktatie toegevoegd worden.

Meer leuke pagina’s die gaan over traktaties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *