Leuke traktaties

Leuke traktaties

Ideeën voor leuke traktaties, wat is er allemaal mogelijk? Kom op deze pagina alles te weten over leuke traktaties, voor kinderen, voor op school en nog veel meer leuke tips. Ook heb je de mogelijkheid om jouw traktatie toe te voegen aan deze pagina als je wel eens een traktatie gemaakt hebt.
Leuke traktatiesTrakteren is een leuk fenomeen dat je doet als je bijvoorbeeld jarig bent. Ook is het leuk om traktaties te geven bij de geboorte van je kind. Soms is het mogelijk dat je in een situatie terecht komt waarbij je traktatie gericht moet zijn op verschillende doelgroepen. Denk maar aan kinderen, maar ook volwassenen. Dat is het extra lastig om een leuk idee te verzinnen. Kinderen houden namelijk van zoetigheid, waarbij volwassenen vaak iets gezonds willen. Deze twee kunnen gelukkig goed gecombineerd worden. Kom op deze pagina nog veel meer te weten over leuke traktaties.

Bekijk hier de traktaties en uitdeelzakjes >>

Leuke traktaties:

  • Hoe maak je een algemene traktatie?

Om een leuke, lekkere maar zeker ook algemene traktatie te maken, is het verstandig om de lekkernijen te variëren. Hierbij is het van belang om zo min mogelijk producten zoals chips en snoep te gebruiken. Een goed idee is om een grote schaal te pakken waarop je veel verschillende hapjes op kunt leggen. Hieronder volgt een lijst met gesuggereerde producten.

  • Kaasblokjes
  • Kleine worstjes
  • Verschillende soorten fruit
  • Satéprikkertjes

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat de kaasblokjes zo’n 3cm bij 3cm zijn. De gekozen worstjes moeten ongeveer het zelfde formaat hebben. Hiervoor is het verstandig om een grote worst te kopen en deze zelf te snijden. Verdeel de worstjes en kaasjes over een helft van de schaal. Prik nu de prikkertjes erin zodat mensen deze gemakkelijk en hygiënisch kunnen pakken.

Hetzelfde geldt voor de fruit. Zorg dat je tenminste drie verschillende soorten fruit hebt. Ook deze moeten gesneden worden in het formaat van de kaasjes en worstjes. Leg deze op de andere helft van de schaal en stop de prikkertjes erin.

Meer leuke traktaties:

  • Leuke traktaties groep 8
  • Leuke traktaties groep 6
  • Leuke traktaties groep 3

Voor bovenstaande klassen zijn ook leuke kindertraktaties terug te vinden op deze website. Klik op de zoekbalk op alle traktaties en je kan nog veel meer traktaties terugvinden. Heel veel plezier met het maken en het geven van leuke traktaties, bijvoorbeeld iets dat gezond is! Een leuke traktatie maken kan je ook doen als je afscheid gaat nemen van bijvoorbeeld een school maar ook van iemand of voor een verjaardag (lees hier meer over een afscheid collega of een afscheidscadeau).

Veel plezier met het geven van de leuke traktaties die je gekocht hebt of zelf gemaakt hebt! 

Meer traktaties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *