Kindertraktatie

Kindertraktatie

KindertraktatieVroeger was het zo dat je op de basisschool bij een verjaardag werd getrakteerd op een zakje chips. Ook werd, om het geheel compleet te maken, daarbij dan op het zakje chips een stuk snoep geplakt. Er waren er zelfs bij die een grote zak snoep per kind uitdeelde. Dat is allemaal tegenwoordig op veel scholen taboe. Tegenwoordig moeten de traktaties op scholen gezond zijn. Snoep mag niet meer. Dat wordt vaak door een oudercommissie, door een groepje ouderen, bepaald die met het onderwijs niets te maken hebben. Het zijn vaak ouders die graag op de voorgrond staan. Laat het onderwijs over aan die personen die er voor opgeleid zijn. Laten zij, die graag commentaar leveren, dat op een andere manier doen. Dat ze soms helpen is goed maar ze moeten zich nergens mee bemoeien. Zij maken het onderwijs kapot of hebben dat al gedaan. Kom op deze pagina nog veel meer te weten over een kindertraktatie, ook heb je de mogelijkheid om traktaties te bestellen.

Bekijk hier de traktaties en uitdeelzakjes >>

Kindertraktatie:

  • Traktaties

Je kan daarbij denken aan soepstengels. Je neemt daarvoor wat keukenfolie en doe daar wat smarties in met wat popcorn. Je maakt er een bal van en steekt er dan de soepstengel in. Dan heb je een leuke traktatie.

  • Je kan ook een fruitspies maken. Hierbij prik je wat fruitstukjes op de spies met als een extraatje een stukje snoep een spekje.
  • Ook kan je een pies maken met blokjes kaas en worstjes met andere leuke versnaperingen.
    Wanneer je in de zomermaanden verjaard kan je gebruik maken van ijshoorntjes die je dan vult met kleine stukjes fruit.

Zo zie je maar dat er mogelijkheden genoeg zijn om leuke traktaties te maken. Wanneer je op internet kijkt kan je nog genoeg inspiratie opdoen om toch gezonde traktaties te maken. Schiet echter niet te ver door met het verbod op zoetigheden. Een kind mag op zijn tijd gerust een snoepje eten. Dat is helemaal niet ongezond. Zij die dat wel roepen zijn waarschijnlijk vergeten dat ze ooit ook kind zijn geweest. Te veel snoep is ongezond.

Meer informatie over andere traktaties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *