Kindertraktatie gezond

Kindertraktatie gezond

Kindertraktatie gezondTraktaties nemen een bijzondere plaats in wanneer je iets te vieren hebt. Vaak lijken de mogelijkheden voor traktaties beperkt doordat er zoveel ongezonds verkrijgbaar is. Snoepgoed is een veel gegeven traktatie, maar dit zit boordevol suikers. Er zijn echter meer dan voldoende mogelijkheden voor gezonde alternatieven. Traktaties.nl zet er enkele op een rij. Bekijk hieronder meer over een kindertraktatie gezond, ook heb je de mogelijkheid om leuke traktaties te bestellen en uitdeelzakjes via het internet.

Bekijk hier meer over traktaties en uitdeelzakjes >>

Kindertraktatie gezond, enkele voorbeelden:

  • De fruitsaté.
    Je kunt verschillende vormen kiezen om uit te snijden, maar je kunt ook één vorm aanhouden, zoals bijvoorbeeld een hartje. Wat je doet is deze vorm uitsnijden uit verschillende types fruit. Liefst fruitsoorten die stevig zijn. Appels, peren, ananas, banaan, mango enzovoorts. Je kunt voor de variatie ook kiezen voor kokos. Als je de vormen hebt uitgesneden, schuif ze dan aan houten ijsstokjes. Er passen drie of vier stukjes fruit aan. Afhankelijk van de groepsgrootte maak je een passend aantal. Je kunt er een dip bij doen, zodat iedereen de fruitsaté kan dippen. Denk aan een biologische kersensiroop. Je kunt de saté’s ook besprenkelen met sesam of kokosrasp.
  • Stengelhengels.
    Heel eenvoudig is het maken van een hengel. Aan het uiteinde van een soepstengel bevestig je een touw. Dit touw kan zijn: een bieslookje, een suikervrij droplint, zelfs een al dente gekookte spaghettisliert. Aan dit touw bevestig je een dobber. Dit kan een kers zijn, of een aardbei. Zo is de vishengel compleet.
  • Het gezicht.
    Een rijstwafel vormt de oppervlakte van het gezicht. Met groente, fruit of suikervrij snoep kun je het gezicht vormgeven. Peterselie als haar, een stukje wortel als neus, olijven als ogen; de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ook de gezichten vormgeven in een bepaalde stijl. Kies voor clowns, prinsessen of indianen.

Kindertraktatie gezond krokodil:

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld met fruit een mooie krokodil te maken, je kan hiervoor groen fruit gebruiken, bijvoorbeeld een kiwi of komkommers. Het kan dan zeker voor stoere jongens op een verjaardag erg leuk zijn om dit te trakteren.

Meer leuke traktaties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *