Gezonde traktaties

Gezonde traktaties

Gezonde traktatiesGezonde traktaties betekent absoluut niet dat het niet lekker is. Juist kan er met groente en fruit enorm leuke dingen gedaan worden en kan je lekker creatief aan de slag. Zeker voor kleinere kinderen zijn dit altijd erg geslaagde traktaties. Kom op deze pagina nog veel meer te weten over gezonde traktaties, ook heb je de mogelijkheid om traktaties te bestellen en leuke uitdeelzakjes. Tevens kan je hieronder het formulier invullen om jouw gezonde traktatie te delen.

Wanneer je leuke traktaties en uitdeelzakjes bestellen die kant- en klaar zijn dan kan je hieronder op de blauwe link klikken.

Bekijk hier meer over traktaties en uitdeelzakjes >>

Gezonde traktaties, enkele voorbeelden:

 • Fruit en/of groentespies:
  Met spiesjes kan je erg veel, je kan ze ten eerste een leuk thema geven door een afbeelding bovenop de spies te zetten en je kan er van alles aan rijgen. Een fruitspies is altijd geliefd onder kinderen. Ook kan je leuke dieren maken zoals een rups. Dit kan je doen met druiven die het lijf voorstellen en bijvoorbeeld een aardbei als hoofd.
 • Vlinderzakjes:
  Als je een botehamzakje vult met iets leuks en lekkers en die in het midden een aantal keer ronddraait kan je in het midden een versierde wasknijper doen en je hebt in een handomdraai een vlinder. Vul het zakje met nootjes of rozijnen of iets anders gezonds.
 • Mandarijntjes:
  Mandarijntjes lenen zich bijzonder goed om grappige diertjes van te maken. maak bijvoorbeeld een grappige muis door bij het kruintje van de mandarijn in een kruis 2 kleine cocktailprikkers te prikken. Het kruintje is nu de neus en de cocktailprikkers de snorharen. Teken er een leuke oogjes en oortjes bij.
 • Rijstewafels:
  Van rijstewafels kan je leuke schapen maken. Shaun het schaap leent zich hier bijzonder goed voor. Doe een stukje plastic folie om de rijstewafel waardoor je er wat op kunt plakken. Van gekleurd papier kan je een leuk schapengezichtje uitknippen en erop plakken.

Nog meer leuke en gezonde traktaties:

 • Aangeklede bananen:
  Bananen hebben een goede vorm om een leuk figuurtje van te maken. Kleed de banaan aan met servetjes en lintjes om bijvoorbeeld een stropdas of rokje te maken en teken er een grappig gezichtje op. Bijna te leuk om op te eten! Maak daarom de leuke aangeklede bananen!
 • Fruitspies:
  Spiesjes blijven populair. Ze zijn makkelijk om te maken en leuk voor kinderen om van het stokje af te eten. Mix verschillende soorten fruit en let op de kleuren van het fruit om unieke creaties te maken.
 • Fruitegel:
  De fruitegel is een graag geziene gast op elk feestje. Maak het lijf van de egel van komkommer. Snij het einde van de komkommer in een punt en probeer de snuit van een egel na te maken. Gebruik voor de neus een rode druif. De stekels maken we van satéprikkers met een Gezonde traktatiesdruif eraan. Prik de prikker in de druif en steek hem dan in de egel zodat de druif aansluit op het lijf en er nog een stuk prikker uit de druif steekt.

Gezonde traktaties, meer leuke informatie:

 • Gezonde traktaties

Jouw kind is weer een jaartje ouder geworden, wat gaat de tijd toch snel! Je bent al druk bezig met de voorbereiding voor het feestje thuis, het partijtje en het cadeautje, maar dan heb je nog de schooltraktatie. Wat gaat je kind uitdelen op school en moet dit verantwoord zijn of mag het ook zoetigheid zijn? Omdat veel scholen tegenwoordig om verantwoorde traktaties vragen, delen we in dit artikel wat tips voor een gezonde schooltraktatie. Veel maakplezier!

Onze eerste tip is het maken van vrolijke regenboogspiesjes. Dit zijn stokjes met verschillende soorten fruit in de kleuren van regenboog. Hoe maak je dit?

Benodigdheden:

 • Grote satéprikkers
 • De volgende soorten fruit voor op het stokje: Rode druiven, blauwe bessen, kiwi (groen), ananas, sinaasappel en framboos
 • Serveerschaal
 1. Stap 1: Was al het fruit en schil de fruitsoorten die dat nodig hebben
 2. Stap 2: Snij de vruchten die dat nodig hebben in kleine hapklare stukjes
 3. Stap 3: Rijg het fruit aan de satéprikker, in de volgende volgorde: rode druif, blauwe bes, kiwi, ananas, sinaasappel en framboos.
 4. Stap 4: Serveer ze op een mooie schaal en uitdelen maar!

Onze tweede tip is: paddestoeltjes met witte stippen. Heerlijk wanneer jouw kind in de herfst jarig is! Hoe maak je dit?

Benodigdheden:

 • Kleine satéprikkers
 • Eieren
 • Tomaatjes
 • Halvanaise (uit een tube)
 1. Stap 1: Kook de eieren (hardgekookt)
 2. Stap 2: Was de tomaatjes en snijd ze door de helft
 3. Stap 3: Pel de eieren en rijg ze aan de satéprikker
 4. Stap 4: Rijg het tomaatje bovenop
 5. Stap 5: Maak het af met stipjes halvanaise op de tomaat, zo heb je jouw zelfgemaakte paddestoeltjes! (Serveertip: stop ze i.p.v. aan een stokje eens terug in de eierdoos, samen met wat krulpeterselie onder het ei. Zo krijg je een klein landschap).

Natuurlijk kun je ook kiezen voor de ouderwetse worst of kaas, maar een beetje creativiteit zorgt voor gegarandeerde glimlachjes op de gezichten van de kinderen!

Bekijk hier meer over traktaties en uitdeelzakjes >>

Meer leuke traktaties:

One thought on “Gezonde traktaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *