Gezonde kindertraktatie

Gezonde kindertraktatie

Gezonde kindertraktatieDe ouders van tegenwoordig zijn vaak bezeten van het feit dat de kinderen geen snoep meer mogen hebben. Wanneer de kinderen de hele dag snoepen is dat natuurlijk niet goed voor de gezondheid van het kind. Toch moet men het niet overdrijven. Soms wat zoetigheid is helemaal niet zo slecht als wat men ervan denkt. Wanneer een kind bijvoorbeeld een maal in de week een lolly zou eten is dat echt geen ramp. Op deze pagina kom je veel meer te weten over een gezonde kindertraktatie, enkele tips en ook heb je de mogelijkheid om kindertraktaties te bestellen.

Bekijk hier meer over traktaties en uitdeelzakjes >>

Gezonde kindertraktatie:

Wanneer een kind jarig is zal hij/zij graag een traktatie op school aan de klasgenoten willen geven. Er zijn scholen die in het regelement hebben laten opnemen dat er bij een traktatie geen zoetigheid mag worden gegeven. Wanneer je echter een kind zou laten kiezen of het als traktatie een appel wilt hebben of een traktatie met wat zoetigheid dan weten we vooraf wel wat hij/zij zal kiezen. Het is tegenwoordig toch van de gekke dat men zich overal mee gaat bemoeien. We moeten niet naar een land gaan waar alles wordt voorgeschreven. Daar zijn veel volwassenen wel mee bezig.

  • De traktatie

Je kan als een traktatie een spies nemen met verschillende soorten fruit. Wanneer je dan een zoetig hapje erbij doet dan moet dat kunnen. Daar moet men zich dan niet druk over gaan maken. Toch zullen er ouders zijn die ook daar nog over zullen vallen. Zij moeten dan nodig zichzelf na laten kijken bij een dokter of psychiater. Laat een kind genieten zolang het nog een kind is. Te veel snoep is niet goed maar op zijn tijd een snoepje is niet erg.

Je kan ook een ijshoorntje geven wat je voldoet met kleine stukjes fruit. Dat is lekker en gezond. Er zit dan weinig zoetigheid is. Hier zal men dan niet over kunnen klagen.

Voor de schoolleiding zou het goed zijn dat ze een gulden middenweg kiezen. Ze moeten zich niet mee laten slepen door ouders die alles kapot maken wat wij hebben opgebouwd. Te veel is niet goed maar met mate mag.

Meer over gezonde kindertraktaties (mogelijkheden):

  1. Gezonde kindertraktatie zelf maken
  2. Gezonde kindertraktatie school

Wanneer je van plan bent om traktaties te gaan maken dan kan je op één van de links klikken voor meer informatie. Je komt bij de specialist terecht waar je traktaties en uitdeelzakjes kan gaan bestellen.

Meer leuke kindertraktaties:

One thought on “Gezonde kindertraktatie

  1. Op dit moment krijgt het gemiddelde in Nederland levende kind 138 gram suiker per dag binnen waarvan ongeveer 70 gram toegevoegde suikers zijn. Dat is een ramp voor kinderen en de effecten op de lange termijn voor de samenleving zijn desastreus. Want veel kinderen krijgen dus 200 gram of meer suiker per dag binnen. Kinderen hebben in het geheel geen extra suiker nodig want er zit meer dan voldoende natuurlijke suiker in groenten, fruit en zuivelproducten. Als je dan ook nog weet dat maar een paar procent van de kinderen voldoende fruit en groenten eet en dus structureel te weinig vezels binnen krijgt en ook nog eens te zout en te vet eet dan weet je wel dat het heel goed is dat scholen zoet totaal verbieden. Er wordt nu aanzienlijk meer gesnoept als 10 jaar geleden en die ene lolly per week doet er dus wel degelijk toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *