Baby traktatie

Is een vriendin bevallen of wil je een collega verrassen die net een kindje heeft gekregen? Een baby traktatie is dan een leuk idee. Een vriendinnengroep of het personeel kan zo genieten van een lekkere traktatie die creatief oogt. Want zeg nu zelf: een bevalling is toch zeker reden voor een baby traktatie? Je kunt een baby traktatie ook maken voor mensen die op bezoek komen bij een kersverse moeder. Na het kraambezoek kan dan een leuk aandenken meegegeven worden. Als je hiervoor kiest, neem je de moeder ook nog eens zorgen uit handen – heel belangrijk na een bevalling. Wat is leuk om als traktatie te doen voor bij een geboorte? Bekijk hieronder meer informatie over het maken van een leuke baby traktatie.

Hoe maak je een baby traktatie?

  • Stap 1: de eerste stap is eigenlijk heel simpel: is er een jongetje of een meisje geboren? Want dan kun je Baby traktatienamelijk blauwe of roze decoratie kopen. Wil je eens een andere kleur, dan kan dat natuurlijk ook. Leuke kleuren zijn dan mint of geel – lichte kleuren, die perfect passen bij de lieflijkheid van een pasgeboren baby
  • Stap 2: een van de opties is het bakken van koekjes. Besprenkel de koekjes naderhand met muisjes en klaar ben je!
  • Stap 3: wil je wat meer uitpakken en de mensen ook nog een leuk aandenken meegeven, dan kun je ook kiezen voor weckpotjes of kleine flesjes gevuld met snoepjes. Ook mooi om mee te geven aan het kraambezoek!
  • Stap 4: hang een kaartje aan je baby traktatie, met de naam van de pasgeborene erop. Touwtje eraan en klaar!

Ook een traktatie maken voor kinderen?

Wil je meer te weten komen over het maken van een leuke traktatie, bijvoorbeeld een kindertraktatie, een makkelijke traktatie of misschien wel een originele traktatie dan kan je hieronder enkele pagina’s terugvinden. Een traktatie voor bij de geboorte of voor de kraamvisite kan leuk zijn om te geven ook, niet alleen dat dit veel tijd scheelt maar ook kan dit leuk zijn in combinatie met een geboortecadeau. Wij wensen je heel veel plezier met maken van een leuke traktatie.

Heel veel plezier met het kopen van een mooie traktatie!

Meer informatie over traktaties:

3 thoughts on “Baby traktatie

  1. Hoi ik wil graag een leuke baby traktatie bestellen, maar iets gezonds ipv beschuit met muisjes. Hebben jullie nog meer leuke ideetjes?

    1. Wat leuk kan zijn is om mandarijnen te gebruiken, appels of ander fruit als traktatie. Beschuit met muisjes wordt heel veel gedaan als traktatie voor bij de geboorte, dit is vrij gebruikelijk. Ook kan het leuk zijn om wat minder gezonde traktaties te maken, bijvoorbeeld een spekje op een stokje, in suiker dopen (warm) en dan door de muisjes heen rollen, daarna de stokjes presenteren in een leuke houder (bolletje) zodat iedereen een stokje kan pakken.

      Nog een voordeel hiervan is dat de muisjes dan niet helemaal door de kamer rollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *